Igehirdetések

2020-10-18 - A szabadság útjelzői - nyolcadik parancsolatparancsolat

Loment Péter

Szolgálatok a gyülekezetünkben

Nem a cipő a hibás

cipő

A szexualitás mindig is a kényes kérdések sorát gyarapította. A Biblia egyértelmű útmutatása szerint a házasságon kívüli szexuális kapcsolat bűn. A legfrissebb statisztikák szerint a házasodás ideje harmincéves kor utánra tolódott. Elvárható, hogy önmegtartóztatatásban éljenek a párok akár hosszú évekig? Mit tanít a Biblia és mit mondanak a fiatalok?

(A cikk a Parókia Portálon olvasható teljes egészében) Ugrás a Parókia Portálra

Az első lépés

Adakozás az Ige szerint

"Az adakozás istentiszteletünk sokszor félreértett és helytelenül magyarázott eleme. Ez a dolgozat igyekszik tisztázni a legfontosabb bibliai és teológiai vonatkozásait. Az adakozás legfontosabb teológiai vonatkozása az, hogy szoteriológiai kontextusban –  Isten szabadító, megáldó cselekvésére adott válaszként – jelenik meg."

Kádár Ferenc tanulmánya

Muszlim demográfiai növekedés

Isten a családban

Rózsa Gábor ifis készítette ezt a videót a Két templomban - Egyházban gyülekezeti vetélkedőre. Gratulálunk neki! Isten áldása legyen rajta, hogy sok hasonlóan elgondolkodtató és színvonalas kisfilmet tudjon készíteni. Köszönjük a közreműködők és a segítők munkáját is!

Hogyan leszünk többen?

.

Híd Istenhez

 

Van Híd Istenhez! Ez a híd Jézus Krisztus. Nézd meg ezt a videót, hogy megismerd Húsvét lényegét és üzenetét!

150 genfi zsoltár az interneten

"A salgótarjáni egyházzenei stúdió 2007-ben elkészítette a 150 genfi zsoltár teljes zenei anyagát, melyet a zsoltáros szöveg képi megjelenítésével kiegészítve 2012 karácsonyán teljes egészében feltett az internetre.

2012 karácsonyán megszületett tehát Szenczi Molnár Albert: PSALTERIUM UNGARICUM művének végső és teljes formája, melynek eredményeként a magyar zsoltárénekek a világ bármely pontján és bármikor az internet segítségével meghallgathatók és megszólaltathatók." Tóth Tibor József ajánlása

A zsoltárok meghallgathatók és az énekelt szövegek megtekinthetők az alábbi YouTube oldalon.

http://www.youtube.com/channel/UCNtiSMDa4JYd72lWw778uIQ?feature=watch