Igehirdetések

2019-06-30 - Debóra - Bírák 2. rész

Lomentné Szopkó Tünde

Gyülekezeti újság

Bűnbánat - bűnbánat?


Ismeretlen fogalom. Vagy ha ismerjük is, akkor is csak és kizárólag akkor gondolunk a bűnbánatra, ha halljuk a TV-ben, hogy egy súlyos bűntettet elkövetett valaki és az megbánta, esetleg nem bánta meg a tettét.

De önmagunkkal kapcsolatban fel sem merül a kérdés....

 

A férfi a család feje?

Egy kedves erdélyi ismerősöm mondta a következő viccet:

„Az igaz, hogy a férfi a család feje, de az asszony a nyak, ami irányítja a fejet."

1. Szóval - kedves testvérek - előadásom címeként a következőt kaptam: „A férfi a család feje?" Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a cím nem kijelentés, hanem kérdő mondat. Ez számomra azt jelenti, hogy azzal az általánosan elfogadott állítással, hogy a férfi a család feje, talán lehet vitatkozni, és nem is mindenki ért vele egyet. Isten Igéje és személyes meggyőződésem alapján ezért rögtön le szeretném szögezni, hogy akkor vannak rendjén a dolgok, ha a férfi a család feje, és nem más.

 

A cikk folytatódik

Céltudatos élet

 

Miért élek a földön?

Rick Warren: Céltudatos élet „Ha az életünk értelmét keressük, nem magunkra kell néznünk, hanem Istenre, a Teremtőnkre, akinek célja van az életünkkel. Ha tisztában vagyunk Isten személyesen ránk szabott tervével, a keresztyén életünk nem küszködésről és erőlködésről fog szólni, hanem világos döntésekről, amelyek következményeit az örökkévalóságban is érezni fogjuk. A könyv egy 40 napos „lelki utazást" kínál fel, amelyet ha végigcsinálunk, életünkben jelentős változás állhat be, jobban igazodhatunk Isten tervéhez" (részlet a fülszövegből).

 

A cikk folytatódik

Nem a kakas a hibás, ...

... hanem Péter. Pedig milyen nagy volt az elszántság benne, hogy hűséges lesz Mesteréhez, Jézushoz. Akkor átkozódni és esküdözni kezdett: „Nem ismerem azt az embert." És nyomban megszólalt a kakas. Péter visszaemlékezett Jézus szavára, aki azt mondta neki: „Mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem." Aztán kiment onnan, és keserves sírásra fakadt (Mt. 26, 74-75).  

torony kakas

A cikk folytatódik