Igehirdetések

2020-03-31 - Áhítat Lk 20,20-26 - Isten képét hordozod

Lomentné Szopkó Tünde

Adományozás

Hozz változást a világba! Adományaiddal ez lehetséges!

A Zsoltárok könyvében (Zsolt 126,3) ezt olvassuk: „Hatalmas dolgot tett velünk az Úr, ezért örvendezünk." Sámuel 1. könyvében (1Sám 7,12) pedig ezt: „Mindeddig megsegített bennünket az Úr!" Tekintsünk vissza csak az elmúlt esztendőre, és gondoljuk végig a saját életünket. Bármennyire is sok nehézséggel küzdöttünk, mégis felül tudtunk azokon kerekedni. Hiszem, hogy az Úr segítségével. Láthatod, hogy ezekhez kellett az Ő ereje és naponként megújuló kegyelme. Tudnod kell, hogy érted is imádkozunk, érted is hangzik a prédikáció. Így szükségünk van rád is. Mert a te hűséges imádságaid és támogatásod által mások élete is megváltozhat. Csodálatos lehetőség Isten igéjének továbbadása, hirdetése az emberek között. Ezt többféleképpen is végezzük. Legyél te is részese ennek a szolgálatnak! Adományaiddal támogasd szolgálataink anyagi hátterét! Fejezd ki ezzel is Isten iránti háládat, hiszen te is elmondhatod: „mindeddig megsegített bennünket az Úr!"

 

Kérjük, adományával támogassa Gyülekezeti Házunk megújulását!

Nagyon nagy az örömünk, és hirdetjük Isten hűségét, mert 2014 júliusa és 2015 februárja között megújulhatott gyülekezeti házunk homlokzata, elkészült a tetőfelújítás és külső nyílászárók cseréje is. A munkát a Kom-Ép kft. (tul.: Forgács Lajos) végezte el kiváló minőségben. Legyen köszönet érte ezen a helyen is!

A felújításnak ez az I. üteme mintegy 30 MFt-ba került. Ebből 13,3 MFt-ot egy Európai Uniós pályázati forrás biztosította, 1 MFt-ot egy önkormányzati pályázati forrás, a többit az adományozók támogatásából és a gyülekezet saját forrásaiból fedezte. Legyen Istené a dicsőség, és illesse köszönet az adományozókat!

Örömünk mellett el kell azt is mondani, hogy az épület belülről még teljesen használhatatlan állapotban van. Hiányoznak közfalak, belső nyílászárók, az aljzat, a burkolatok, a fűtés, a világítás. Nem készült el még a vízszerelés sem. Ez – tudjuk jól – fordított munka, és mi sem tartjuk ezt jónak. Ugyanakkor jól rávilágít a magyar valóságra: azt kell megpályázni, amire lehetőség van, és előbb-utóbb majdcsak kiírnak olyan pályázatot is, amivel elkészülhetnek azok a munkák is, amikre szükség van.

Így várjuk mi is a további pályázati lehetőségeket is. De a háttérben már gőzerővel folyik az belső megjelenésének tervezése, és rendelkezésre állnak már előzetes árkalkulációk is. Eszerint ahhoz, hogy gyülekezeti házunk belső felújítása is elkészüljön, szükség lesz újabb 30 MFt-ra. Ez nagyon sok, mégis hisszük azt, hogy az az Isten, Aki eddig is segített, meg fog bennünket a folytatásban is segíteni. És talán Ön az egyik a sok támogató közül, aki által Urunk eljuttatja hozzánk segítségét a folytatáshoz.

Adományát előre is szeretettel köszönjük! Isten áldása legyen az életén!

Adományát befizetheti személyesen a Lelkészi Hivatalban (Hb. Újvárosi u. 1.), vagy a K&H Bank 10400346-00026769-00000008 számlájára. A megjegyzés rovatba kérjük beírni: „Gyülekezeti ház felújítására"

IBAN HU36 1040 0346 0002 6769 0000 0008

Hisszük, hogy adományaival ki tudja mutatni Isten iránti köszönetét, részt tud venni gyülekezetünk szolgálataiban, és változást tud hozni a világba.

Kérjük, imádságával mindenképpen támogassa gyülekezetünk szolgálatát, és közösségi házunk felújítását is. Imádságait és adományait szeretettel megköszönjük!

 

Loment Péter lelkész