Galéria

2024.02.02-04. Házaspáros és ifis hétvége

Igehirdetések

2024-07-07 - Gyönyörkodj az Úrban - Megismerni Istent 06

Loment Péter

Híd Istenhez

 

Van Híd Istenhez! Ez a híd Jézus Krisztus. Nézd meg ezt a videót, hogy megismerd Húsvét lényegét és üzenetét!

150 genfi zsoltár az interneten

"A salgótarjáni egyházzenei stúdió 2007-ben elkészítette a 150 genfi zsoltár teljes zenei anyagát, melyet a zsoltáros szöveg képi megjelenítésével kiegészítve 2012 karácsonyán teljes egészében feltett az internetre.

2012 karácsonyán megszületett tehát Szenczi Molnár Albert: PSALTERIUM UNGARICUM művének végső és teljes formája, melynek eredményeként a magyar zsoltárénekek a világ bármely pontján és bármikor az internet segítségével meghallgathatók és megszólaltathatók." Tóth Tibor József ajánlása

A zsoltárok meghallgathatók és az énekelt szövegek megtekinthetők az alábbi YouTube oldalon.

http://www.youtube.com/channel/UCNtiSMDa4JYd72lWw778uIQ?feature=watch

Bűnbánat - bűnbánat?


Ismeretlen fogalom. Vagy ha ismerjük is, akkor is csak és kizárólag akkor gondolunk a bűnbánatra, ha halljuk a TV-ben, hogy egy súlyos bűntettet elkövetett valaki és az megbánta, esetleg nem bánta meg a tettét.

De önmagunkkal kapcsolatban fel sem merül a kérdés....

 

A férfi a család feje?

Egy kedves erdélyi ismerősöm mondta a következő viccet:

„Az igaz, hogy a férfi a család feje, de az asszony a nyak, ami irányítja a fejet."

1. Szóval - kedves testvérek - előadásom címeként a következőt kaptam: „A férfi a család feje?" Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a cím nem kijelentés, hanem kérdő mondat. Ez számomra azt jelenti, hogy azzal az általánosan elfogadott állítással, hogy a férfi a család feje, talán lehet vitatkozni, és nem is mindenki ért vele egyet. Isten Igéje és személyes meggyőződésem alapján ezért rögtön le szeretném szögezni, hogy akkor vannak rendjén a dolgok, ha a férfi a család feje, és nem más.

 

A cikk folytatódik

Céltudatos élet

 

Miért élek a földön?

Rick Warren: Céltudatos élet „Ha az életünk értelmét keressük, nem magunkra kell néznünk, hanem Istenre, a Teremtőnkre, akinek célja van az életünkkel. Ha tisztában vagyunk Isten személyesen ránk szabott tervével, a keresztyén életünk nem küszködésről és erőlködésről fog szólni, hanem világos döntésekről, amelyek következményeit az örökkévalóságban is érezni fogjuk. A könyv egy 40 napos „lelki utazást" kínál fel, amelyet ha végigcsinálunk, életünkben jelentős változás állhat be, jobban igazodhatunk Isten tervéhez" (részlet a fülszövegből).

 

A cikk folytatódik