Galéria

2024.02.02-04. Házaspáros és ifis hétvége

Igehirdetések

2024-05-12 - 2024 konfirmáció

Lomentné Szopkó Tünde

A közösség

 

Mi a Gyülekezet?

  Gyülekezetünk közössége

 

Aki találkozik gyülekezetünk honlapjával, bizonyára elgondolkodik egy kijelentésen: „Családunk a gyülekezet". Vajon nem túlzás egy kicsit ezt kijelenteni? Lehet, hogy annak tűnik. Lehet, hogy a 21. századi ember szemében túlzó ezt kimondani.

Ugyanakkor mi azt értettük meg a Szentírásból, hogy Isten, amikor az első keresztyén gyülekezetet életre hívta, akkor abban a közösségben mindenki otthonra talált. Abban a gyülekezetben az emberek testvérként szólították, köszöntötték és szerették egymást, hiszen ezt tanulták Jézustól, Akit halála után is követni akartak. Akik pedig a hitben testvérek, azok egy családhoz tartoznak, Isten családjához. Akik hisznek Jézus Krisztusban, azokról azt mondja a Biblia, hogy Isten gyermekei, tehát emiatt is egy családhoz tartoznak.

Római levél 8,16 „Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk."

Jó dolog egy családhoz tartozni - ezt tudjuk mindnyájan. Ez olyan érték, melyet gyakran akkor érez meg az ember, ha veszteség éri, ha valakit hiányolnia kell családjának közösségéből. Ezért is tartjuk nagyon fontosnak, hogy a Bocskai téri Gyülekezet egy nagy családként álljon ott az emberek mögött.

Örömmel mondhatjuk el, hogy Gyülekezetünk családjában helye van minden korosztályhoz tartozónak. Megtalálják a helyüket a gyerekek és a fiatalok éppen úgy, mint az idősek, és együtt vesznek részt Isten dicsőítésében vasárnap 9 órakor a templomban. Hét közben pedig korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő kisebb csoportokban találkoznak egymással, hogy mélyebben megismerhessék Urunk tanítását. Ezeken az alkalmakon nagyon jó beszélgetések is kialakulnak egymás között.

Önnek is, Neked is bizonyára vannak kérdései(d), melyekre választ keres, keresel. Alkalmaink nyitottak. Ne érezze magát feszélyezve! Jöjjön el/gyere el bátran valamelyik csoportba! Várjuk szeretettel. Várunk szeretettel!

 

Loment Péter lelkész